Minden kategória

Ön itt van: Főoldal>Hírek

Média

Miért olyan drága a szénszál, a szuperautó- és versenyvilág kedvenc anyaga?

Megtekintések:359 Szerző: Linda Közzététel ideje: 2022-04-15 Származási hely:

        Aki követte a sportautók híreit, annak ismernie kell a szénszál szót, ugyanis a szupersportkocsik és a versenysportok előszeretettel használnak szénszálat a karosszéria anyagaként. Szinte a szupersportok kedvence. Mindaddig, amíg kapcsolódik hozzá, biztos, hogy ez egy nagyon csúcskategóriás modell. Más területeken is használják a szénszálat, szóval tudod, mi az a szénszál anyag, és miért olyan népszerű?

1

         A szuperautó gyártási anyagok "drágája", a szénszálnak rengeteg előnye van, de egyetlen hátránya van, ami megnehezíti a népszerűsítést

Mindenki véleménye szerint a szénszál viszonylag modern anyagnak tűnik. Sőt, már régóta létezik. Már az 1950-es években használták autókban, és először egy Chevrolet modellben használták. Ennek az anyagnak a széntartalma igen magas, akár a 95%-ot is elérheti, és rostos, ezért szénszálnak nevezik.

3. webp

Előny:

         A szénszálat számos előnye miatt kedvelik a sportautók. Például nagyon könnyű, és ugyanahhoz a fémanyaghoz képest sokkal kisebb a súlya. Ezenkívül a szuper- és versenyautók a legjobb teljesítményre törekszenek. A minőség csökkentése érdekében elmondható, hogy minden megtörtént. Ezért a szilárdság biztosítása alapján az önsúly csökkentése a mérnökök számára feltárandó problémává vált. Például a kezdeti időkben acélszerkezeteket használtak, majd feltalálták az alumínium-titán ötvözeteket, majd szénszálakat fejlesztettek ki. A tömeg a korábbiak körülbelül egyharmadát is elérheti, a folyamatos súlycsökkentéssel pedig az autó teljesítménye is sokat javult.

          Bár a szénszál ridegnek hangzik, valójában nagyon erős az erőssége. Az azonos minőségű anyagokhoz képest többszöröse a szilárdsága, így a könnyű súly biztosítása alapján ütközés után is maximalizálhatja az utasok biztonságát az utastérben. Különösen a sportautókban még értékesebb ennek az anyagnak a használata. Ráadásul a szénszál nem fém, alig korrodálódik, és sok éven át nem változik, így sokkal jobb, mint a fémanyagok, emellett ellenáll a magas hőmérsékletnek és az alacsony hőmérsékletnek is, és nagyon hosszú élettartamú élettartam, ami javíthatja az autó extrém teljesítményét, Extrém körülmények között is normálisan használható.

4. webp

elégtelen:

          Bár a szénszálnak nagyon sok előnye van, mégsem tökéletes, és van néhány nagy hátránya is. Például a szénszál nagyon gyenge plaszticitású anyag. Nincs rugalmassága és hajlékonysága. A fémtől eltérően ütközés után javítható. A szénszál összeütközött, a repedéseket teljes egészében ki kellett cserélni. Ezért nagyon magasak a karbantartási költségek a szuperautó ütközése után. Mivel a sérülés kicsi, a teljes héjat ki kell cserélni.

         Ez megmagyarázza, miért nem használnak szénszálat a közönséges autókban, mivel az olyan jó. Ennek fő oka az, hogy a szénszál gyártása nehéz és drága, a közönséges autók pedig egyáltalán nem alkalmasak erre. A szénszálas technológia jövőbeli fejlesztése után azonban talán mi, hétköznapi emberek is használhatjuk.

Forró kategóriák

hagyjon üzenetet
Online csevegés

Helló, kérjük, hagyja itt a nevét és az e-mail címét az online csevegés előtt, hogy ne hagyja ki az üzenetét, és simán kapcsolatba lépjen Önnel.