Minden kategória

Ön itt van: Főoldal>Hírek

Média

Az egyirányú szénszálas kendő és a kétirányú szénszálas kendő közötti különbség

Megtekintések:114 Szerző: Linda Közzététel ideje: 2022-07-22 Származási hely:

        A szénszálas szöveterősítést, mint új típusú megerősítési módszert számos előnye miatt széles körben alkalmazzák az épületerősítés területén. A szénszálas szövet egyirányú és kétirányú. 

A kettő közötti különbség a következő:

1, A megjelenés különbsége

       Az egyirányú szénszálas szövet a "GB50367-2006" nemzeti szabványnak megfelelően általában az egyik irányban szövött szénszálas kócokra vonatkozik, amelyet gyakran hosszúsági (szélességi és hosszúsági) iránynak neveznek, a másik irány pedig speciális nagy szilárdságú Forró ragasztóval rögzítve. Ennek az az előnye, hogy megakadályozza a szénszálas kendő kilazulását és fix szerepét.

      A kétirányú szénszálas kendő vízszintes és függőleges irányban is nagy mennyiségű csavarás nélküli előfonatot tartalmaz. Lánc- és vetülékirányban is szőtt. Vastagsága valamivel vastagabb, mint az egyirányú szénszálas kendőé. A kétirányú szénszálas kendőnek sok textúrája van, és elterjedt. Létezik sima szövés, twill szövés, szatén szövés és így tovább.

2, A különbség az alkalmazásban

       Sok szénszálas kendő, amelyet gyakran emlegetünk, egyirányú szénszálas kendő. Mivel az egyirányú szénszálas szövet jobb teljesítményt nyújt, például: jó az áteresztőképessége, jobban illeszkedik a szokásos megerősítési projektekhez, és a költség viszonylag alacsony, ezért a gyakran látható szénszövet általában egyirányú szénszálas szövet. s oka. A kétirányú szénszálas szövet alkalmasabb a szabálytalan irányú szerkezeti repedések megerősítésére, vagy épületek, például csövek megerősítésére.

3, A teljesítménybeli különbség

       Az egyirányú szénszálas kendőt és az epoxigyanta ragasztót a megerősítendő szerkezetre a feszítés, illetve a függőleges repedés irányában ragasztják fel, ami új kompozit testet képezhet, amely a ragasztóanyagot és a megerősített szerkezetet ráhelyezheti. a A repedésállóság és a nyírási ellenállás erősödik, valamint a szerkezet szilárdsága, merevsége és hajlékonysága is javítható.

        A kétirányú szénszálas szövet mindkét oldal feszültségét kibírja, de mivel minden szénszálas szál egymásra van helyezve, a szövési folyamat során problémásabb, és az ára természetesen sokkal magasabb lesz.

A szénszálas szöveterősítés előnyei:

1. Könnyen garantálható az építési minőség Mivel a szénszálas kendő puha, még akkor is, ha egyenetlen felületű tárgyon van megerősítve, 100%-os hatásos paszta garantált. Ha légbuborékok vannak a paszta felületén, akkor a paszta fecskendővel történő befecskendezésével a levegő könnyen elvezethető, acéllemezt viszont nehéz beilleszteni.

2. Az építés kényelmes, nincs szükség nedves működésre, nincs szükség nagyméretű építőipari berendezésekre, és nincs szükség a helyszínen rögzített létesítményekre. A szénszálas kendő tetszőlegesen vágható, a felépítés egyszerű, az építési idő rövid.

3. Vékony vastagság és könnyű súly. A beillesztés után a négyzetméterenkénti tömeg kevesebb, mint 1.0 kg (beleértve a ragasztó súlyát is), a szénszálas szövetréteg vastagsága pedig csak 0.111 mm / 0.167 mm, az önsúly és a külső méretek pedig alapvetően nem javítás után nőtt.

4. Széleskörű alkalmazási terület: A szénszálas szövet megerősítése és javítása széles körben alkalmazható különféle típusú és formájú betonszerkezetekben anélkül, hogy a szerkezet alakja megváltozna, vagy a szerkezet megjelenése megváltozna. A szénszálas szövet kiváló fizikai és mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik, a szakítószilárdsága 7-10-szer nagyobb, mint a közönséges acélé, rugalmassági modulusa pedig közel áll az acélhoz, amely nagyon alkalmas vasbeton megerősítésére és javítására.


Forró kategóriák

hagyjon üzenetet
Online csevegés

Helló, kérjük, hagyja itt a nevét és az e-mail címét az online csevegés előtt, hogy ne hagyja ki az üzenetét, és simán kapcsolatba lépjen Önnel.