Minden kategória

Ön itt van: Főoldal>Hírek

Média

A különbség a tekercselt és a pultrudált szénszálas cső között

Megtekintések:929 Szerző: Linda Közzététel ideje: 2022-07-19 Származási hely:

         A tekercselt prepreg szénszálas cső és a pultrudált szénszálas cső a szénszálas cső két gyakori eljárási formája, és a két szénszálas cső bizonyos különbségeket mutat a késztermék teljesítményében és gyakorlati alkalmazásában.

卷绕碳纤维管与拉挤碳纤维管的差异4

Tekercsezett prepreg szénszálas cső:

        A tekercselt prepreg szénszálas cső twill szénszálas prepreg vagy egyirányú prepreg réteggel, fémtüskére történő rétegfeltekeréssel, majd magas hőmérsékleten történő kikeményítéssel készül. Ebben a folyamatban a cső minőségellenőrzése elsősorban két szempont szerint történik: az egyik, hogy a fémtüske méretének pontosnak és megfelelőnek kell lennie, mert a szénszálas prepreg a tüske külső oldalára van feltekercselve, ill. magának a tüskének a külső átmérőjének meg kell egyeznie a tüskével. A gyártott szénszálas cső belső átmérője illeszkedik; a második a szénszálas kompozit prepreg elrendezésének gondos megtervezése. A tüskére tekercselt szénszálas prepreg rétegeinek száma és vastagsága határozza meg a szénszálas cső külső átmérőjét. A szénszálas prepreg szálai a 0°-os tengelyen (a cső hossza lefelé) és a 90°-os tengelyen (a cső kerülete körül) orientáltak, ezek az elrendezések úgynevezett karikaszilárdságot adnak a csőnek, így kisebb. érzékeny zúzó- vagy felszakadási erőkre Az egyirányú prepreg 0°-os tengelyre gyakorolt ​​hatása főként a cső hosszirányú merevségét javíthatja.

          Mivel az elrendezési séma közvetlen hatással van a cső sajátos tulajdonságaira, a kész szénszálas cső teljesítményét módosítani kell a szénszálas prepreg laminálásának megváltoztatásával vagy az egyirányú szénszálas prepreg irányának változtatásával, hogy jobban megfeleljen az alkalmazási követelményeknek. Például a hajtótengelyhez használt csőnek el kell viselnie a torziós erőket, így a szénszálas egyirányú szalagot le lehet fektetni a tengelyen kívüli igazítással, hogy jobban kezelje ezeket a torziós erőket ±45°-os módon.

          A feltekercselt prepregből készült szénszálas csövek ideálisak olyan berendezések alátámasztására, amelyek nagy hajlítási merevséget és könnyű alkalmazásokat igényelnek, például automatizált mechanikus görgők, robotkarok, felszerelési teleszkópos rudak és drón alkatrészek. Ezen túlmenően ezek a csövek igény szerint készülhetnek nagy modulusú és ultramagas modulusú szénszálas anyagokból, illetve néhány speciális külső szövet is választható a burkolathoz.

卷绕碳纤维管与拉挤碳纤维管的差异2

Pultrudált szénszálas cső:

          A pultrúzió célja a szénszálkötegek gyantával való impregnálása, és előre meghatározott belső üregprofilú formán való átvezetése. A központi tengely és a forma közötti tér határozza meg a szénszálas cső falvastagságát, majd mikrohullámú melegítéssel gyorsan elkészíti. Ez egy gélesedési állapotba lépés folyamata a kikeményedés és a formázás elérése érdekében.

         Mivel ez a technológia lehetővé teszi az automatikus folyamatos alakítást, a magas feldolgozási hatékonyságot és az alacsony munkaerőköltséget, de jó minőségű, rendkívül alacsony belső porozitású és precíz méretű termékeket kaphat, ezért a pultrudált szénszálas cső a folyamatos szénszálas kompozit profilok gyártásának jelenlegi módja. Hasonlítsa össze a költséghatékony módszereket. Ez a technológia különösen alkalmas bizonyos keresztmetszeti formájú és hosszirányban nagyon egyenes hosszt igénylő alkatrészek kialakítására.

         Elméletileg a pultrudált szénszálas csövek gyártási folyamata szinte bármilyen hosszúságú csövet készíthet, és gyakran a kész cső szállítása a fő korlát. Valójában azonban a pultrudált szénszálas csövek alkalmazása is nagyon korlátozott. Ez a folyamatos húzással történő alakítási folyamat bizonyos speciális profiltermékek gyártására korlátozódik, például kerek, négyzet alakú, I-alakú. Csövek stb. Pultruzió esetén, bár a szénszál nagy része a cső iránya mentén nyúlik ki, ami nagy merevséget eredményezhet, az ezzel az eljárással előállított szénszálas cső gyenge karikás szilárdságot vagy keresztirányú szilárdságot mutat a tekercselt szénszálhoz képest. A cső általános teljesítménye meglehetősen eltérő.


Forró kategóriák

hagyjon üzenetet
Online csevegés

Helló, kérjük, hagyja itt a nevét és az e-mail címét az online csevegés előtt, hogy ne hagyja ki az üzenetét, és simán kapcsolatba lépjen Önnel.