Minden kategória

Ön itt van: Főoldal>Hírek

Média

A szénszálas golfütők jellemzői és alkalmazástörténete

Megtekintések:445 Szerző: Linda Közzététel ideje: 2022-04-14 Származási hely:

         A szénszálas golfütők legnagyobb előnye a hosszabb száruk és kisebb súlyuk, így nagyobb fejsebességet és nagyobb teherbírást tudnak generálni. A golfütőnek képesnek kell lennie a labdát további pontossággal a kívánt irányba továbbítani. A „hordás” növeléséhez a legfontosabb, hogy az ütő a lehető legkönnyebb legyen, hogy növelje a fej sebességét és növelje a labda kezdeti sebességét.

szénszálas Golf3

         Annak érdekében, hogy a klub kellően könnyű legyen, a legfontosabb kihívás az, hogy elegendő erőt tartsunk fenn a törés elkerülése érdekében. A japán Toray Corporation TORAYCA® védjegy alatt szabványos rugalmas, nagy szilárdságú szénszálat fejlesztett ki 24 tf/mm2 rugalmassági modulussal és egy közepesen rugalmas, nagy szilárdságú szálat 30 tf/mm2 rugalmassági modulussal, amely jó hajlítószilárdságot biztosít.

         Ezenkívül az elmúlt években igény mutatkozott olyan könnyű tengelyekre, amelyek nem csak hajlítószilárdsággal rendelkeznek, hanem törésállóak is az "elégtelen torziós szilárdság miatt". A Toray tovább javította a nagy rugalmasságú anyag nyúlását és szilárdságát. torzítási réteg a nagyobb teljesítmény érdekében.

          Ami az „irányíthatósággal” kapcsolatos egyéb kívánt tulajdonságokat illeti, fontos, hogy a tengelyt „torzióállóvá (megnövelt torziós merevség)” tegyük, hogy megakadályozzuk a labda irányultságának csökkenését a kormánykerék középső csavarása miatt. A tengely tengelye nem egyezik a fej ütközési pontjával.

szénszálas Golf1

        Ha a rétegezési szög 0° vagy 90°, akkor a torziós merevség a legalacsonyabb, és ha a szög ±45°, akkor a torziós merevség a legnagyobb; 40tf/mm~2 modulusú rendkívül rugalmas fonalat használnak szabványos csavarodásnak ellenálló előfeszítő anyagként. Jelenleg az acéltengelyekkel egyenértékű torziós tulajdonságokat 46 tf/m2 vagy nagyobb rugalmassági modulusú szénszálak használatával érik el.

         Történelmileg a golfütők kezdetben hikkori fát (nagy szilárdságukról és ütésállóságukról ismert) és más természetes anyagokat használtak; ezt követően az 1920-as években megjelentek az acéltengelyek, és a szénszálas golfütők váltak a fősodorba, és a mai napig megmaradtak.

          Amióta Shakespeare 1972-ben kifejlesztette az első szénszálas golfütőt, más gyártók is követték a példát. A szénszálas golfütők aztán a japán média kedvenceivé váltak, mert a Pacific Club Masterst megnyerő amerikai G. Brewer az Aldira által gyártott CFRP ütőket használta.

          1973-ban az olimpián megjelent egy Japánban gyártott, TORAYCA®/üvegszálas szövetből készült klub, amely eredetileg 85 g/12° nyomatékkal rendelkezett, de a következő évben megjelent a 100%-os 77-es nyomaték specifikáció. g/6.9° TORAYCA® terméket, és létrehozta a „fekete tengely” forgásnak nevezett nagy gémet.

szénszálas Golf2       

        A prepreget használó orsó alapvetően egy ±45°-os belső rétegből (úgynevezett "sarokrétegből" vagy "előfeszített rétegből"), egy 0°-os szögben elhelyezett hosszanti rétegből (úgynevezett "egyenes készletből") és megerősítő/további rétegekből áll. Vastag anyagból készült. A tengely tulajdonságait, például a "rugalmasságot, nyomatékot, súlyt és rúgáspontot" a rétegek kombinálása határozza meg. A szénszál minimális súllyal optimálisan tudja kialakítani ezeket a teljesítményjellemzőket a kívánt rétegszögek, vastagságok stb. kombinálásával, ami a hagyományos fémanyagoknál nem lehetséges.

          A golfütő rugalmasságának, nyomatékának, súlyának, rúgáspontjának és egyéb elemeinek az egyes golfozók fizikai erejének megfelelő beállításához, hogy az ütőnek jó hordozhatósága és kiváló irányíthatósága legyen, a szénszál tulajdonságai felhasználhatók a tervezés optimalizálásához, Carbon A szálat különféle típusú tengelyekben használják, amelyeket magas szintű golfozók és idősek, valamint női golfozók számára terveztek. Ma a fa csaknem 100%-a, a vas 65%-a szénszálból készül. Kétségtelen, hogy ez továbbra is fontos anyag lesz a golf fejlődésének támogatásában.

Forró kategóriák

hagyjon üzenetet
Online csevegés

Helló, kérjük, hagyja itt a nevét és az e-mail címét az online csevegés előtt, hogy ne hagyja ki az üzenetét, és simán kapcsolatba lépjen Önnel.