Minden kategória

Ön itt van: Főoldal>Hírek

Média

A szénszálas monofil tekercselési eljárásról

Megtekintések:196 Szerző: Közzététel ideje: 2022-04-22 Származási hely:

          A tekercselési eljárás elsőbbsége a csőszerelvények feldolgozásának más eljárásaival szemben a szál folytonosságának fenntartásában rejlik.

Biztosítson elegendő előterhelést, hogy a gyanta jobban beszivároghasson (elkerülje a rétegek között keletkező légbuborékok okozta hibákat).

       A kompozit anyagok elrendezésének alapos tanulmányozása, a tekercselési program gondos tervezése, a tekercselési szög pontos szabályozása, a megfelelő szénszálak kiválasztása és a folyamatelemek sorozatának pontos vezérlése, mint például a termék teljes utólagos tesztelése, Csőszerelvények készítése A tekercselési eljárással, különösen a speciális alakú csőszerelvényeknél, egyre több tendencia van a fémcsövek cseréjére sok esetben.

1

        A magas szénszál-tartalmú csövek kisebb súlyt és nagyobb általános teljesítményt biztosítanak. Más eljárásokkal/berendezésekkel való kombinálás után a jövőbeli tekercselési eljárásunk akár könyököket, I-gerendákat stb. is készíthet, amelyeknek széleskörű kilátásai vannak az ipari területen.

1. Nedves tekercselés

         Ez a módszer elsősorban abból áll, hogy először alaposan beszivárogtatják a szénszálas kócot a gyantába, majd folyamatosan feltekerik a szénszálas cső acélmagos formájára a feszültség szabályozásával. Ez a módszer a szénszálas csövek gyártásának fő módja. A fő előnyök a következők: az eljárás gazdaságos, ami hatékonyan csökkenti a termelési költségeket; a termék belső tömítő hatása jó, és a belső levegő kinyomódik, nagymértékben csökkenti a termék porozitását; A szénszálas szálak elrendezése kiegyensúlyozott és lapos; A gyanta kenéssel a szénszál kopása csökkenthető a gyártási folyamat során, és a gyártási sebesség gyors. A hátrányok a következők: a gyanta nyersanyagainak bizonyos pazarlása; nehéz ellenőrizni a termék minőségét és pontosságát; a mátrix moshatósága alacsony.

2. Száraz tekercselés

        A szénszálas csövek száraz tekercseléssel történő készítésének fő nyersanyaga a szénszálas prepreg fonal, amelyet a tekercselőgépen melegítenek. Miután puha és ragacsossá válik, feltekerik a tüskére. A prepreg előállítása lehetővé teszi a készítmény pontos szabályozását,

Ezért az előállított termékek minősége és stabilitása könnyebben ellenőrizhető. Ez a gyártási módszer hatékonyabb. A gyártási környezet tiszta és higiénikus, a termék minősége viszonylag magasabb, de a költségek jobbak, és a szálrétegek közötti nyírás alacsony.

Hogyan rakják le a fonalat?

        Minden szénszálas csövet egy automata tekercselőgép precízen egyetlen fonallal feltekercsel egy előre beállított számítógépes programmal. Minden csőtípushoz külön fonalfektetési program tartozik, amely precízen, különböző szögekben tekeri fel a szénszálat. , a fonalfeszesség és egyéb megfelelő paraméterek kölcsönhatásba lépnek a termék szükséges hajlítási görbéjének elérése érdekében.Csak a fonal precíz szögletes tekercselési megoldása előfeszítéssel, amelyet a tekercselési folyamat biztosít, képes tökéletesen megoldani a csőAz alkalmazás legnagyobb nyomatékproblémája.


Forró kategóriák

hagyjon üzenetet
Online csevegés

Helló, kérjük, hagyja itt a nevét és az e-mail címét az online csevegés előtt, hogy ne hagyja ki az üzenetét, és simán kapcsolatba lépjen Önnel.